Schilder-ideeën

Krijtbordenverf

Dit brengt u aan op een gladde muur, deur of meubeltjes en vervolgens kunt u erop schrijven of tekenen met een krijtje. Handig voor u om notities te maken of een leuke boodschap achter te laten. Leuk voor de kinderen om op te tekenen! 
U kunt dit b.v doen op de meterkast in de gang, de binnenkant van de deur in een kinderkamer, een stuk muur in de keuken of zoals hiernaast op een bureau. 
Deze verf is verkrijgbaar in de standaardkleuren zwart, rood, groen en blauw en bij sommige speciaalzaken wordt deze verf zelfs in elke gewenste kleur voor u gemengd.

Magneetverf

Dit is verf wat u onder uw aan te brengen verf of behang schildert en vervolgens werkt het als een magneet. U kunt dus op die plek leuke kaartjes/ receptjes/ notities etc. bevestigen met een magneetje.

Beitsen

Tegenwoordig is het oud laten lijken van spullen helemaal in. Dit kan je o.a bereiken door gewoon kaal hout te beitsen met een zelf gekozen kleur. Hierdoor schemerd de houtstruktuur er nog doorheen en lijkt er een soort witte ( in geval van witte beits ) gloed overheen te zitten. Je kunt hiermee zelf  bepalen hoe vaak en dus hoe wit ( in dit geval ) je hem maakt. Ook kun je hier en daar wat plekken opschuren of doorschuren met een heel grof schuurpapiertje om het versleten te laten lijken.

Metallic verf

Deze verf bevat alluminiumdeeltjes die door de weerkaatsing van licht een sprankelend effect geven. Het effect is het grootst op plaatsen met veel (zon)licht. U kunt dus b.v. 1 muur in een kamer een sprankelend effect geven. De verf is verkrijgbaar in 10 originele metaalkleuren te weten: goud, zilver, lichtgoud, brons, koper, platina, staal, messing, RVS en aluminium en inmiddels in nog 36 andere kleuren.

Glinster en glansverf

Bij deze verf schilder je eerst je muur in de gewenste kleur. Vervolgens ga je er met deze transparante glinster en glansverf overheen en je muur krijgt een mooie schittering.

Behang

Grote motieven op het behang zijn sterk in opkomst. Het barokke behang zal blijven en wordt aangevuld met bling bling, ruiten en bloemen. Een wand wordt hierdoor de eyecatcher in huis. Het voordeel hiervan is dat het snel en eenvoudig gaat en ook weer makkelijk over te doen is. Hierdoor wordt behang tegenwoordig meer gebruikt als accecoire wat meeveranderd met de sfeer in huis. Ook 1 groot motief in zowel stickers als behang zien we steeds meer op een muur verschijnen. Wat ook terugkomt is terug naar de natuur in de vorm van takjes, bladeren en bloemen. Maar niet alleen in natuurlijke kleuren maar ook in diverse knalkleuren. Alles kan en mag. Zelfs het mixen van diverse stijlen. Hiermee geef je een persoonlijke tint aan je interieur.

Ook wordt er soms voor gekozen om 1 of 2 panelen te behangen en die op de muur te plaatsen. Dit kan bijvoorbeeld de oplossing zijn voor een duur soort behang en heeft een verrassend effect.

Mocht u de stalen willen bekijken of informatie hierover willen, dan kunt u Contact met ons opnemen.